21 Ekim 2009 Çarşamba

FAKE IT FAKE IT...


Üniversiteyi bitirdikten sonra çok yakın 2 kız arkadaşım Kanada'ya dil okuluna gittiler.
Orada onların sınıfında elbette Türk öğrenciler de varmış, (olayı yanlış hatırlamıyorsam) bu çocuklardan birisi İstanbul'da ünlü bir ayakkabı mağazası sahibinin oğluymuş.
Birgün dışarda gezerken, çocuğun ayakkabı mağaza vitrinlerini, ayakkabı modellerini fotoğrafladığını görmüşler ve ne yapıyorsun diye sormuşlar.
Çocuk da; " FAKE IT FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT REAL" demiş.
Süper bir laf gelmişti çok da gülmüştük o zaman sene 2004 sanırım :)

Şimdi nerden nereye bağlayacağım ama bu "domuz gribi"olayı da bana aynen böyle geliyor. Yaz başında Amerika'ya gittiğimizde burada abartıldığı gibi birşey olmadığını, ne havaalanında ne de haberlerde konusunun bile geçmediğini görmüştük. Sorduğumuzda ise; "ooo çoktan bitti o" diye bir cevap almıştık, moda trendi gibi yani geçiyor işte; "kuş gribi, deli dana, kene veeee bu sezonun en trendiii domuz gribi karşınızdaaa" böyle birşey işte.

2 ay önce Cerrahpaşa'dan çok güvendiğim bir prof, web sitesinde; vurulan domuz gribi aşıları yüzünden Amerika'da bir dünya askerin öldüğünü yazmıştı, geçenlerde de bir TV kanalında doktorun birisi;"bu kadar büyütülecek birşey yok işte bir çeşit grip, bu da aynen öldürmez zatürreye çevirirse öldürür demişti"

Zannım o dur ki; Amerika elinde kalmış bayat grip aşılarını tüm dünyaya pazarlıyor, çoğu ülke gibi biz de (3. dünya ülkesi olarak) bundan birilerinin çıkarları doğrultusunda bu aşıları alıyoruz, aşıların ülkeye girmesine 2 hafta kala vali ve sağlık bakanı ...şu kadar kişi ölebilir diye açıklama yapıyor, hemen akabinde bilmem kaç ilde kaç çocukta (çocuk olmasının sebebi halkı en derin, duygusal yerinden vurmak, anne-babaları harekete geçirmek) virüs tespit ediliyor, okullar karantinaya alınıyorr... vss vsss

yani fake it fake it until you make it ....

ya bizde kerizdik sanki, yiycezzzz


Buarada az önce Cüneyt Özdemir'in twitter'daki tweetini okudum, aynen yayınlıyorum:
Domuz Gribi , Demokratik açılımdan daha hızlı yurdumuza girmiş biz hala PKK ile uğraşıyoruz. Durumlar çok acayipmiş. Ben bile şaşardım!
Kötü haber şu anda grip olanların %98'i DOMUZ GRİBİ. İyi haber HENÜZ ölümcül bir tehlike yok. Bu akşam 5n1k'da çok acayip açıklamalar var.

eee izlicez o zaman 5n1k'yı bu akşam

2 yorum:

  1. Hey hey... "Fake it fake it Until make it", Sloganını bizden sonra başka bir çalan daha cıktı demek ki. İşte ben o meşhur kanada'ya giden 2 arkadaştan biriyim.... Bence güzel laf, yani tamamen Çinli atasözü olmuş bence :):)

    YanıtlaSil
  2. handuşum sen misin? adsız???

    YanıtlaSil