10 Ağustos 2009 Pazartesi

TİNERCİLER


Tinercilere karşı antipatik bir tutum sergilemem mümkün değil, hele bu kadar sorunlu bir toplumken, aileler(!) bu kadar fütursuzca çocuk sahibi olabiliyorken ve belki de kalmaya mecbur bırakıldıkları çocuk yurtlarında başlarına gelenlerden dolayı kendilerini sokaklara kaçmış bulmuşken, mümkün değil.
Ama son 1-2 aydır özellikle Osmanbey-Şişli tarafında hergün en az 4-5 tinerci çocukla karşılaşıyorum, bazısı arabalara saldırıyor, bir kısmı sessizce elindeki peçeteden tiner koklaya koklaya yürüyor, bir kısmı zorla otobüslere binip,insanlara dikleniyor vs. ve gördüğüm sayı-örnek her geçen gün artıyor.
6-7 ay önce Taksim'de 4-5 yaşlarında gözleri kan çanağı bürümüş, elinde tiner mendili ile bir çocuk kendini yerlere atmıştı önümde, o günden beri nerde tinerci çocuk görsem, o sahne gözlerimin önüne geliyor.
Ben de dahil olmak üzere korkuyoruz, kaçıyoruz, onlara nasıl yardım edilir, kim yardım edebilir bilmiyoruz. Sayıca bu kadar artmaları hiçbir yardımın yapılmadığını gösteriyor, devletten bir yardım yapılmıyorsa ki sanmıyorum, yardım edebilecek insanlar da korkuyla etrafa kaçışırken bu çocuklar ne olacak, nasıl kurtulacaklar?

Görsel kaynak: http://img214.imageshack.us/img214/7240/tinercidsc00850lw6.jpg

2 yorum:

  1. Nasil icler acisi bir durum.Büyüklerin hatalarini bu cocuklar cekiyor.
    Onlardan hem korkuyoruz(hakli olarak),hem aciyoruz.Insallah bir care bulunur.Gerci hic ümüdim yok gibi:(
    Devlet ön ayak olmali.Önce tedavi ettirmeli,sonra egitmeli.
    Böyle cocuklar yasadiklari olaylar ve sevgisizlik sebebiyle cok asi ve saldirgan oluyorlar.Onun icin insanlar korkudan fazla yaklasamiyor.
    Devletin ciddi bir sekilde cözüm üretmesi sart.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Evet Sünter,bu kesinlikle devletin öncü olması gereken bir durum ancak ne yazık ki hiçbir girişim yok,yazıdan sonra araştırdım konu ile ilgili bireysel çabalar var, ancak onlar da imkanların noksanlığı nedeniyle yetersiz kalıyor. Çok kötü çok acı...

    YanıtlaSil