13 Ağustos 2009 Perşembe

99kr



Yolumun üstü olması münasebetiyle hergün karşılaşıyorum bu pembe dükkanla. Dükkan dediğime bakmayın bildiğiniz cafe aslında ama bana dükkanı çağrıştırıyor.
Pembe ve laci-mor hakim herşeye... İsmi 99kr, sadece isminde geçerli olduğunu düşündüğüm içerde yer alan yiyeceklerin imkanı yok 99 kr olamayacağını düşündüğüm bir mekandı açıkcası.
2 hafta önce, hadi deneyelim dedik, çok acelemiz var 1'er tsot yiyip çıkacağız sözde. Pırıl pırıl bir mekan, tosttan hamburgere, limonatadan, demleme çaya, mezelerden, jambonlu sandviçe kadar herşey mevcut.
İçeriye girince ben dayanamadım sordum, sadece ismi 99kr değil mi, satılanlar 99kr değil herhalde diye.
Sahibi olduğunu öğrendiğim, İsmail Bey de güldü zaten "en büyük sorunumuz bu kimse inanmıyor" dedi.
Bayağı bir gazetede, dergide çıkmış mekan, öğlenleri dolup taşıyormuş. Pangaaltı Ramada otelin alt katında eski Mısırlı Triko'nun olduğu yerde.
Sahibi ile bayağı muhabbet ettik, buranın kirası yüksektir, nasıl karşılanıyor maliyeti bile değil bu sandviçlerin diye. "Tek amacımız sürümden kazanmak, aslında bizimki emniyet şeridinde ters gitmeye benziyor ama başaracağız" diye de ekledi.

Sonuç mu: 3 tost, 1 amerikan salata,3 limonata'ya ödenen sadece 7 lira:)
Tatları da çok güzel :)

Not: kendi çektiğim resimleri bir türlü yükleyemedim o sebeple görseli buradan aldım;
http://sehir.ekolay.net/haber/3172/635753/Ye-ic-hersey-99-kurus.aspx

3 yorum:

  1. Çok enteresanmış gerçekten, ilk fırsatta gitmek lazım...

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten enteresan,umarım iflas etmezler, öğle yemekleri çok kalabalık oluyormuş ama onun dışında her zaman gidilebilir biryer..Hatta mezelerden eve alıp misafire bile sunulabilir ;)

    YanıtlaSil
  3. www.99kr.com.tr açıldı..

    YanıtlaSil