3 Mart 2009 Salı

KENDİN YAP KURTUL!!


Öyle zamanlar oluyor ki, çok güvendiğin bir ekibin de olsa, lanet olsun kendi işimi kendim yapsam bin kat daha hızlı daha iyi yapardım diyorsun.

Belki ben fazla kontrol odaklıyım ve ben merkezliyimdir bilemiyorum ancak ne zaman başkalarına güvenip bir işimi bıraksam yada iş tamamlansın, sonucuna bakayım desem orada bir çuvallama oluyor. Bu sebeple, hiçbir zaman stajyerlerimle çok iyi çalışamamışımdır, onlar beni çok sevdiler-ben onları çok sevdim-işi de öğretebildiğim kadar iyi öğrettim ama gün sonunda onlara anlatarak vakit kaybedeceğim ve sonucunda yine bir dünya hata çıkacak bir işe sahip olmaktansa kendim yapmayı yeğledim.

Bir de tabii, kendin yapamayacağın işler var ki, onlarda da sürekli;

-"birazdan sende, bitiyor valla çok az kaldı" (tabi canım tabi)

-"bugün sana veririm demiştim ama olmadı işte bir sürü teknik problem çıktı, söz yarın sabah mailini açar açmaz göreceksin"

-"fikir gelmedi aklıma napayım,kıçımdan mı yazayım"(ama sen bu yüzden buradasın demek istiyorsun)

-"bu kadarcık zamanda bu kadar çıkar valla"(oysa işin briefi 1 ay önce verilmiş ama son 2 gecede iş bitmiş)

-"yetişmedi, öldüreyim mi kendimi" ( öldür valla, sen de kurtul ben de)

-"bir dünya bug çıktı,temizle temizle bitmiyor, haftasonundan önce veremem" ( bugları kim yaptı sanki?)

-"briefi değiştirmeseler bitmişti zaten" (briefi briefin değiştirilmesiyle görmüş olabilir :) )

.........................................

Özellikle interaktif projelerde sıtkım sıyrılıyor,sistem-teknik-oldu olmadı-baştan almam lazım-hard disk çöktü-sistem gitti-yandı bitti kül olduuuu.........


hepsini kendim yapabilsem, hepsini kendim yapacağımmmmm,ühühüüü


2 yorum:

  1. Deveye boynun neden eğri demişler kendi işimi kendim yaparım demiş. Bende en iyisi benim yaptığımdır mantuığını güderim ancak yeni yetişen insanlarla da bişeyler paylaşmakonları eğitmek gerektiğini düşünüyorum. Bir zamanlar bize birşeyler öğretmek için zaman ayırmış insanlar olmasaydı işi öğrenmek için çok daha fazla çaba harcamamız gerekirdi. Bireyselliğin arttığı şu dünyada daha çok insanla paylaşım içine girmek ve daha çok şey paylaşmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kısace en temizi "kendin yap kurtul" olsada ancak çevremizdeki insanlara sabır göstermek bizi bireyselliğimizden kurtarır.

    YanıtlaSil
  2. elbette öyle, ben de paylaşıyorum, biz de başlarken bişey bilmiyorduk sonuçta, bize de birileri öğretti. Ben de öğretiyorum ama iş bitmeyince, yetişmeyince deli oluyorum

    YanıtlaSil